2012.09.17.
19:43

PollyPuppy

Viszlát tejfogak!

Több helyen is azt olvastam, hogy ekkora korban nyugodtan részesítsük előnybe a különböző előgyártott jutalomfalatokkal szemben a természetes rágcsálnivalókat. Ezek több szempontból is hasznosak, elsőként  a természetességen a hangsúly. Teljesen felesleges eledel a kutyakeksz stb., adjunk inkább egy kis csontot vagy csirkenyakat is javasolnak! Mivel azért még mindig kölyök kutyáról van szó, azért még nem minden jöhet szóba. Polly fajtájának, meg általában az ilyen kisebb testű kutyusoknak alapból érzékenyebb a gyomra, és a kölyök gyomor még érzékenyebb, egész egyszerűen még nem tud megemészteni mindent, még akkor sem ha el tudja rágcsálni.

Már említettem, hogy Polly szinte mindig rágcsál valamit, és óriási szerencsénk, hogy a lakásban található tárgyakat békén hagyja. Amennyire "szépen" viszonyul a berendezési tárgyakhoz, hát annyira kíméletlen a saját játékaival. A plüss barátját már régen el kellett koboznom mert kibelezte, majd ha csillapodik a rágcsálás szépen megvarrom és visszaadom neki:) Természetesen beszereztünk jó pár szakszerű kölyök kutyusnak való játékot, tisztán emlékszem hogy némelyiket "elrághatatlan" jelzővel illette az eladó, hát most már az is arra a polcra került, amit az elkobzott Polly tárgyak foglalnak el. Abból a vastag szövetből készült csomós rágókát szálaira bontotta amiket azután rendre lenyelt, csak egy-két gumi játék maradt (labda, hamburger, csirke stb.) , és egy zsiráf élte még túl a kis hegyes tejfogak cincálását. De nincs mese, hiszen a kiskutyáknak rágni kell!:) Újabb talány, mivel a csirkehusi kilőve sem a nyaka, sem a kölyök kutyus jutalomfalatok se jöhetnek szóba, kivétel nélkül mindegyikben van csirke.

Ez is elérkezett: Viszlát tejfogak!

A természetes alapanyagú, magyarul más állatból készült szárított rágcsálnivalók viszont nagyon beváltak, van amire érzékeny a gyomra de ez elég hamar ki is derült, mert szegénykém kihányta. Szóval a szárított marhabőrből készült különféle formájú tekercsek nagyon jók, és viszonylag sokáig is rágcsálja őket. Az abszolút kedvenc az a bikacsök, ami a származását tekintve nem túl szívmelengető érzést kelt, viszont ő imádja! Olyan átszellemülten rágcsálja hogy szinte tudomást sem vesz a külvilágról, ráadásul nagyon masszív anyag, kb egy hétig tart egy 10cm-es darab. Akkor szoktam bevetni például ha filmet szeretnénk nézni, és ő éppen törődést igényelne vagy játszani akar, így megmarad a  jutalom és a különlegesség érzése neki is, és tényleg sokáig lefoglalja magát vele. Egyik nap pont egy hasonló jutalomfalatos óra után vettem észre, hogy eltűnt két kis foga elölről, amiket egyébként már nagyon "laposra" koptatott, két hónapja még kis recés fogai voltak amik a sok rágcsálástól szépen elkezdtek kopni. Kíváncsian várom mikor jönnek az újak helyettük, gondolom a nagyobb fogai majd később esnek ki, ennek még utána kell néznem:)

Pár nap múlva meglátogatjuk a Balatont, nagyon várom Polly reakcióját hiszen imádja a vizet! Itthon mondjuk csak zuhannyal szoktam fürdetni és egy állóvíz amiben úszni kell az egészen más, de valami azt súgja azt is élvezni fogja!:)

Szólj hozzá!

Címkék: Polly Augusztus

A bejegyzés trackback címe:

https://pollypuppy.blog.hu/api/trackback/id/tr824784153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása