2012.09.13.
15:47

PollyPuppy

Az a fránya csirke!

Nem is emlékszem, hogy a bolhás vonalról írtam-e idáig, a lényeg hogy Pollykám nagy valószínűséggel a születési helyéről egy pár ajándékbolhával került hozzánk.

Bolhaveszély és az a fránya csirke!

Ezt is teljesen véletlenül vettük észre, kis vakarózás majd egy óvatlan vérszívó játszás közbeni váratlan megjelenése a kiskutya füléből. Már ezen is elcsodálkozott az állatkórházban dolgozó gyógyszerész néni, de nagy nehezen talált egy olyan bolhairtó szert, ami egy kicsivel több mint 1kg-os kölyök kutyának adható. A naturális szert azért nem akartuk ismét, mert megmentése előtt ha minden igaz ezzel kezelték ( meg kell hagyni elég erős eukaliptusz és citrom illata volt:), ezért gondoltuk az nem használt. Eltelt két hét, és szegényke még mindig vakarózott. Más tünetei is voltak, de akkor azoknak nem tulajdonítottam nagy jelentőséget.

Így is óriás parában voltam, hogy csak el ne kapjon valamit a már említett előző négylábú lakó miatt, hiába minden takarítás, a bútorok meg szegélylécek nem egy könnyen cserélhető elemek. Na ezután vettünk neki még egy harmadik féle  naturális bolhairtót, nekünk tetszett az illata, neki annyira már nem. A tünetek nem múltak, és kisebb kutatás után felfedeztem hogy neki igazából allergiája van. A tünetei a vakarózás, a hapci és a saját mancsai rágása a múlt héten kiegészült az egyik combja has felőli részének a rágcsálásával is, ahol napról napra egyre jobban látható sebek keletkeztek. Azon a helyen a  szőrét is kirágcsálta, nem olyan szőrnyű látvány mint ahogyan hangzik, de akkor is, csórikám.. E hét csütörtökön mentünk volna vissza az utolsó kölyök kori oltására, de inkább már azt sem vártuk meg, hétfőn elvittük a dokihoz. Kis vizsgálat és beszélgetés, közben  BŰZMIRIGY KINYOMÁS után közölte az orvos ez bizony allergia. Hagyjuk el teljesen a csirkét a kajáiból, kapott vitamin oldatot (Béres!:) meg egy antiszeptikus gélt amivel a combját kenegetni kell.

Ez az allergia dolog jó pár dolgot felfordított az életében. Először is a tápja amit kapott (ACANA Puppy) teljesen jó volt neki. Meg volt a napi kis adagja, tök jó volt a széklete és nem volt felpuffadva soha. Bár azt is mondta a gyógyszerész néni, hogy nem ritka ezeknél a társasági kutyusoknál az allergia, viszont nem szokványos ilyen kölyök korban. Ennek megfelelően nagyon kevés az a kaja, ami kifejezetten kölyköknek van és csirkementes. És ha már ésszerű táplálkozás én a glutén mentes tápokat preferálom. Na ez a három együtt már még kevesebb, és nagyon azonos alapanyagokból készül. Eldöntöttem hogy mostantól minimum két de lehetőleg inkább három különböző húsú kaját adok neki egy nap. Most van egy halas száraz tápja, egy  halas-rizses konzerv, egy bárányos konzerv ( ez mind a három hypoallergén) és vettem neki nyúlhúst is. Az utóbbi kettőből kevesebbet kap az első kettővel összefőzve, de adok neki zöldséget és gyümölcsöt is, meg tojás sárgáját persze még nem nyersen. A géltől szépen gyógyul a lába, de néha még vakarózik meg folyik az orra. Jövő hétfőn doki, idő közben megfogalmazódott bennem pár kérdés amiket fel is írok majd nehogy elfelejtsem:) Valamiért nem vagyok biztos a csirkében..

Szólj hozzá!

Címkék: Július Polly

A bejegyzés trackback címe:

https://pollypuppy.blog.hu/api/trackback/id/tr994775178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása