2012.09.13.
15:44

PollyPuppy

Újabb érdekesség a fürdés:

Egy-két alkalommal már megfürdettem a szörnyecskét, ha jól emlékszem kétszer rendes tisztálkodási célból az egész testét megmostam, és egy jó párszor pedig a fenekénél kellett megmosni, később le fogom írni hogy miért visszatérő jelenség ez.

Újabb Érdekesség: Éljen a Fürdés!

A rendes tisztálkodás címszó alatt rendes fürdetést értek, kölyök kutyasampon használatával szépen átmostam a kis testét, kiemelt figyelmet fordítva a lábaira amikkel szisztematikusan mindig beletapicskolt a pisijébe. Amióta igen kicsi hibaszázalékkal a pelusra landol a sárga lötty, csak meg szoktam törölgetni egy számára kinevezett törölközővel amit benedvesítek. A lábai végén lévő fehér színű szőr miatt hamar látható ahogyan megfogja amibe belelépett, és persze a szagát is érezni. Ezért a lábát minden nap megmosom, a másik szemmel látható dolog ilyen típusú kutyusoknál a szem környékén gyűlő könny és csipák gyűlése. Lehet kapni szintén kifejezetten kölyök kutyáknak erre való zselét vagy folyadékot, ami szépen leszedi a savas könny maradványait így nem lesz tőle vörös a szőre. Én ezt a szert csak minden másnap használom az állára, bajuszára is mert ahogyan nyalogatja a nyálban lévő sav miatt ez is elszíneződhet, viszont kamillateával minden nap áttörölgetem a szemét és kiszedem a szőrébe ragadt csipákat, ami reggelre mindig van neki (a légkondi miatt lehet hogy erősebben könnyezik..)!

A fenékmosás szinte naponta visszatérő jelenség, és ez teljes egészében a szobatisztaságra szoktatáshoz köthető. Ahogy a pelenkára való pisilést szinte napok alatt megtanulta, úgy a kakilással ennek pont az ellenkezője a helyzet. ugyan azzal a technikával próbálta szoktatni, de szerintem simán kijelenthetem, hogy szinte a lakás minden pontjára sikerül már elhelyezni egy csomagot, csak oda nem! Az esetek többségében elvonul valahova ahol nem látjuk, előszeretettel választja a fürdőszoba kövét, de ha ott éppen van valaki, akkor a kanapé mögé, a konyhába, az előszobába vagy éjszaka a hálóba. Szerencsére az emésztése kiváló, ezért nem kell szarakodunk az összeszedéssel, szép kis csomagok egyben:) De akkor is, valamiért ez nem megy neki helyhez kötötten, és szag alapján sem. Ha pisilni kell, látom hogy elkezdi keresni a helyet. Visszatérve a fenékmosásra, ez egy már szokásos balesetnek a következménye. Ha akkor veszem észre, hogy már akcióba lendült amikor folyamatban van a dolog, úgy tesz mintha nem is történne semmi, jóformán sumákol mint aki el akarja tusolni az esetet, és ennek bizonyítására szépen lecsücsül és ártatlan képpel figyel. Ha tudna fütyülni biztos fütyörészne salallalal:) Így jutunk el a fürdőszobába, mert rendszerint már kikandikált egy kisebb darab, amit így ügyesen belelapít a szőrébe amiből nem kevés van ugye. Láttam egy videót amiben egy kutyán éli ki fodrász hajlamait egy művész lélek (pasi), a farka alatti területről a szőr levágása, és a fürdetés igazán klassz volt, de akikor elkezdte tupírozni majd lakkoznia azt a szerencsétlen ebet nem tudtam hogy sírjak vagy nevessek..Ha nagyobb lesz megyünk egy kozmetikushoz és fenéknyírás lesz:)

Mivel Pollykám olyan mint egy árnyék, mindig szorosan követ, a fürdőszobába is velem szokott tartani. Régebben sírdogált amikor a kádban voltam és kétlábra állva figyelt, próbált ácsingózni, bekukkantani hogy mégis mi folyik ott. Amióta felfedezte hogy ugrani is tud azóta már ugrálva próbál bejutni, és az egyik nap már úgy cirkuszolt, ráadásul késő este, megkértem a párom hogy emelje fel és rakja oda a zuhany felé, így majd biztos elmegy tőle a kedve. Tudom ezek kezdetleges nevelési ötletek, egy ilyen pici kutya jó önismereti eszköz is lehet:) Hát ez viszont egyáltalán nem riasztotta el, pedig az előző fürdetéseket nem élte meg ilyen nagy lelkesedéssel, mondjuk ott a hajszárító volt a félelmetes. Szóval Pollykám így került be a fürdőkádba, cseppet sem zavartatva magát attól hogy csurom vizes lett, ő pancsolt, lefetyelt és körbejárkálta a kádnyi területet. Amikor kiraktam rendesen megsértődött és követelte hogy visszajöhessen, de a szappanos vízbe nem akartam bennhagyni. Ezt eljátszotta még egyszer egy másik este, úgy tűnik nagyon megszerette a fürdést és a vizet. Rászoktatni azért nem akarom, mivel ő nem igényli a mindennapos tisztálkodást, vagy legalábbis nem így. Tegnap itthon hagytuk egyedül egy órára, ennyi idő alatt pont átmelegedik az egész lakás. Mielőtt elindultunk csináltunk neki egy minimedencét, egy lavórba töltöttünk neki vizet hátha pancsolni akar, de csak ivott belőle:)

Szólj hozzá!

Címkék: Július Polly

A bejegyzés trackback címe:

https://pollypuppy.blog.hu/api/trackback/id/tr604775170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása