2012.09.13.
15:49

PollyPuppy

Ahány orvos annyi diagnózis!?

Ugyan az a kórház, másik orvos, eltérő diagnózis. Ezek szerint mindegy hány lába van a betegnek, az orvosi ellátás és vélemény eltérő lehet. Így jártunk legalábbis mi, szerencsére csak egy sebes lábat kell meggyógyítani és ezzel ugye nem kerülhet műtőbe. Ugyan úgy az állatoknál is, sőt így tapasztalatlan kiskutya gazdaként talán még jobban is rá vagyok utalva az állatorvos véleményére, diagnózisára és az általa előírt gyógymód követésére. Az elmúlt egy hét alatt szépen gyógyult Pollyka lába, közben megkapott egy következő adag Advantix-et, fertőtlenítettem egy speckó szerrel minden létező dolgot a lakásban mindenféle élősködők ellen (atkák is..), úgyhogy a bolhákat tuti kizártuk.

Miközben olvasgattam az allergiával és a bolhacsípéssel kapcsolatos cikkeket, rájöttem hogy a kettő egymás kiváltója lehet, úgy mint az embereknél a keresztallergia. Először is a  csirkehúsban magas arányú és olyan kötésű fehérje van, aminek a lebontása lassabban megy végbe a kutyus szervezetében, a belterjes tenyésztés miatt pedig nagyon nagy a hasonló társasági kutyák között genetikailag az allergiára való hajlam. Allergiát bármi válthat ki náluk is, pollen vagy atka, de a csirke húsra  épülő tápok a legelterjedtebbek. Ez idáig rendben.Viszont ha az állati fehérjére allergiás, akkor a bárány, hal sőt még a többi szárnyas állat fehérjét tartalmazó Hypoallergén tápokra miért nem? Erre is megkaptam a választ, kisebb a fehérje tartalma és más a kötése, a tápokban lévőket például mesterségesen bontják le, így könnyebben dolgozza fel a kutyus szervezete. Jöhet a következő kérdés: mégis mi a franc köze van a csirkének  a bolhához? Hát a fehérje. A kis szemét bolha amikor beleharap áldozatába, a nyálában található magas fehérjekoncentrátum okozza az érzékenységet. Ha egy kutyus hetekig bolhás, és tegyük fel nincs tele a szőre és nem vesszük észre, kialakul az allergia aminek következtében a későbbiekben már egyetlen bolha csípésére tünetei lehetnek. A bolhák nem az állaton élnek csak enni ugranak fel, és a lerakott petéik hónapokig zord körülmények között is kibirják ezért róluk is "gondoskodni" kell! Ahol bolha van, peték is lesznek. Azt meg hogy milyen férgeket terjeszthetnek a bolhák inkább nem is ecsetelem, tiszta horror.

A géles kenegetés nagyon bevált, már inkább csak a varros részek maradtak a combján, mondjuk figyelünk rá nagyon, és rászólunk ha rágcsálni kezdi magát. A vakarózása is szinte teljesen megszűnt, ezért tegnap az utolsó oltás reményében vittük a megbeszélt időre kontrollra. Negyedszerre jártunk ott és egy harmadik orvos volt az ügyeletes, az eddigiek közül a legszimpatikusabb és valószínűleg a tapasztaltabb. Megkérdezte mit szeretnénk, és megnézte Pollyt. Kérdezgetett, megmérte a hőmérsékletét (szegénykém még egy hátsó inzultus érte:) megnézte a szőrét-bőrét, a kis combját és azokat az apró barna foltokat amiket a hasán látok és rákérdeztem mi lehet. Egyáltalán nem tulajdonított nagy jelentőséget a dolognak, véleménye szerint a sebek inkább egy faggyúmirigy túlműködés miatt kialakult rágcsálás következményei, mert Pollyka ahhoz még túl fiatal hogy táplálék allergiás legyen. Hát ez remek. Semmi gond, várjuk meg amíg teljesen rendbe jön és könnyen a végére tudunk járni a dolognak, nevezetesen egy házi csirke teszttel, erről majd be fogok számolni ha eljön az ideje.

Lassan egy új korszak kezdődik aminek már nagyon itt az ideje, pláne az elmúlt hét után ami azzal telt mi a baja, mi lehet a lakásban, mi lesz ha nem a csirke, mi van a földön ezt honnan szerezte és mérgező lehet-e stb, megvan az utolsó oltás, mehetünk a szigetre:) Holnap megvesszük neki a hámot, pár napig itthon fogjuk szoktatni meg gyakorolgatni vele aztán irány a nagyvilág:) Nagyon várom a sétákat remélem gyorsan felbátorodik majd, most még nagyon fél mindentől ami idegen, még egy 4-5 éves gyerektől is retteg akik időnként látogatóba jönnek:)

Szólj hozzá!

Címkék: Július Polly

A bejegyzés trackback címe:

https://pollypuppy.blog.hu/api/trackback/id/tr314775183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása