2013.03.30.
22:46

PollyPuppy

Az Ördög a részletekben rejlik...

Az Ördög  a részletekben rejlik. De még mennyire, főleg ha egy allergiás kutyusnak való ételről van szó! Mégis ki a fene gondolná, hogy a TOJÁS NÉLKÜL készített tészta tyúktojást tartalmaz? Pontosabban "NYOMOKBAN tyúktojást tartalmazhat", írja  a kisbetűs szövegrész a zacskó hátoldalán. Összefoglalva: egy minőségi tészta zacskójának elején egy kiemelt, külön bekeretezett részen szerepel a "TOJÁS NÉLKÜL KÉSZÍTETT TÉSZTA" felirat, majd a hátsó oldalon apró betűkkel a "NYOMOKBAN tyúktojást tartalmazhat" kis szösszenet. Egyszer csak Pollykán a már ismert allergiás tünetekre lettem figyelmes, ezek ráadásul összemosódtak az első tüzelése alkalmából kialakult, önmaga tisztítására bevezetett új szokásaival, talán hamarabb is kapcsolhattam volna. Sajnálom, hogy egy pillanatra sem gondoltam a "TOJÁS NÉLKÜL KÉSZÍTETT TÉSZTA" akármilyen kevéske kis tojástartalmára, mert e miatt kétszer egy hétig jóformán mérgeztem a kiskutyámat...

Szólj hozzá!

Címkék: allergia március Polly

2013.03.04.
20:44

PollyPuppy

My Little Polly:)

Elérkezett ez a nap is, Pollykám tíz és fél hónap alatt felnőtt és nagylány lett. Egy héttel ezelőtt vettem észre változást rajta melyek újdonsült és furcsa viselkedésjegyekben, ezenkívül meghökkentő étvágytalanságban testesült meg. Először egyszerűen csak úgy tűnt megmakacsolta magát, nem akart hazajönni egy esti sétát követően. Ezt nagyon komolyan gondolta és több lépcsőben is érzékeltette, elsőként megállt a sarkon, befeszített és érdeklődve fürkészte a sötét utcákat hátha jön még egy fajtársa akivel találkozhat. A noszogatásomnak következetesen ellenállt, a kapun szinte be kellett húzni. Bent, miután levettem róla a pórázt a lépcső alján Ő szépen lecövekelt, és esze ágában sem volt utánam jönni az emeletünkre.

Szólj hozzá!

Címkék: március Polly tüzelőbugyi

2013.02.09.
21:13

PollyPuppy

Polly betegsége, avagy a XXI. század Doktor Bubója IV. rész.

Visszatérnék még egy pár gondolat és kapott hasznos tanács erejéig az előző bejegyzéshez, vagyis a Család utcai kisállatrendelőben tett első látogatásunkhoz. Miközben Polly hasát ultrahanggal vizsgálta Varga doki, magyarázta mit látunk, illetve hogy ő mit lát, ki tudja melyik folt mi volt azon az összemosódott pacahalmazon, és a vizsgálat végeztével azért megemlített még egy lehetséges veszélyforrást arra az esetre, ha mégsem javulna Polly állapota másnap reggelre. A rettegett esetlegesen lenyelt idegen tárgyról beszélt, ami noha hasonló tüneteket okoz és a kivarázsolásához fel kell nyitni az állat hasát, de ne aggódjunk, sok hasonló eset történik és történt is az elmúlt időszakban náluk, bármilyen ijesztően hangzik, egy teljesen megoldható dologról beszélünk.

Ez persze nekem jelentett megnyugvást, továbbra is reménykedtem a kisebb problémában, vagyis a fertőzésben.
Miután mindennel végeztek a rendelőben már jóval rendelési időn túl jártunk, de Varga doki nem mulasztotta el megemlíteni nekünk azt a jó pár dolgot, amit szerintem minden első látogató gazdiknak elmond, és javaslatokat tesz. Ezek a dolgok mind a felelősségteljes állattartást erősítik, és egy jó pár nyitott kérdésre is választ /
 javaslatot kaptunk. Kezdve a táplálkozással, különös tekintettel az allergiára, miért is van ez, mi található a tápokba, és miért jobb ha házi kosztot adunk kedvencünknek. Milyen típusú ételeket preferáljunk ( igazából majdnem mindent ehet ), és hogy milyen arányban legyen a szénhidrát a fehérjével. Azóta mondanom sem kell, hogy Polly csak a főtt ételeket eszi meg, ami még volt itthon tápja apránként próbáltam odaadni neki, de rá se hederített:) Egyébként mindenkinek ajánlom, aki a saját táplálkozását is tudatosan szerkeszti meg, simán lehet a kutyusnak is főzni, és tudni fogjuk, hogy mi van benne! Mondjuk Polly könnyű eset, mindent megeszik, nem csak húsimádó, simán csúszik neki a gyümölcs és a zöldségek.

Szólj hozzá!

Címkék: betegség december Polly

2013.01.17.
00:19

PollyPuppy

Polly betegsége, avagy a XXI. század Doktor Bubója III. rész

Az idősebb dokival történ telefonos beszélgetés után eljött az ideje egy másik telefonos segítségkérésnek. Egy kedves ismerősömet hívtam fel, aki a történetem hallatán egy másik állatorvosi rendelőbe, jobban mondva konkrétan egy állatorvoshoz, Dr. Varga Józsefhez a Család utcai kisállatrendelőbe irányított el. 

Polly allergianyomozós korszakában is szóba került már ez a rendelő, persze akkor még nem tulajdonítottam nagy jelentőséget az orvos személyének, de nem is tudtam mekkora különbség van vagy lehet az állatok ellátásban különböző helyeken. Csillaghegy ugyan nem a szomszédunkban van, és mint utólag kiderült az előrejelzések szerint mindig nagy tömeg vár a rendelőben ( kivételt képezett az a nap amikor mi először tettünk látogatást a rendelőben), nem is kérdéses hová fogunk fordulni minden Pollyval kapcsolatos esetben.

Érkezésünk előtt telefonon keresztül elmeséltem mi a baja a kutyusnak, megkérdeztem meddig érhetünk oda (a hivatalosan este 20:00 óráig tartó rendelési időre azt mondták, hogy legkésőbb 21:00-ig érjünk oda!), és mi a dolgok menete a rendelőben. Ezen a ponton én már úgy ki voltam borulva, hogy a sírással küszködve raktam le a telefont. A doktor úr kicsit sürgetően, nagyon tárgyilagosan kérdezett és hallgatott meg ( később a saját szemeimmel láttam mi volt az oka ennek ), de megnyugtatott ne aggódjak, menjünk be még aznap meglesz minden szükséges vizsgálatnak az eredménye, és mindent megtesznek amit tudnak! Talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy eltört mécses. Manapság nem ehhez vagyunk hozzászokva, hogy ennyire figyelmesek, segítőkészek és igazán törődőek velünk pláne idegen emberek.

Szólj hozzá!

Címkék: betegség december Polly

2013.01.06.
18:35

PollyPuppy

Polly betegsége, avagy a XXI. század Doktor Bubója II. rész.

Az első rosszullétében telt éjszaka után tehát elmentünk a megszokott Lehel úti Állatkórházba. Viszonylag gyorsan bejutottunk a vizsgálóba, ahol szokás szerint egy sohasem látott orvos fogadott minket. Megkérdezte mi a panaszunk, közben megmérték Pollyka lázát, mondanom sem kell mennyire rettegett szegény, pedig ezelőtt nagyon bátran viselte a szurikat, azután megtapogatta a nyakán a nyirokmirigyeket, és megnézte a szemét. Hát körülbelül ennyi volt a vizsgálat majd közölte velünk, hogy mostanában sok kutyust hoznak ilyen tünetekkel, valószínűleg megfázott és ez ráhúzódott a gyomrára, ezért hány szegényke. Adott neki 1-2 szurit, felírt antibiotikumot meg egy nagyon szuper pasztát, amiben koncentrált tápanyagok vannak, ezen kívül kaptunk egy műanyag fecskendőt amivel be tudjuk Polly szájába juttatnia  vizet.

Szólj hozzá!

Címkék: betegség december Polly

2013.01.01.
20:08

PollyPuppy

Polly betegsége, avagy a XXI. század Doktor Bubója I. rész.

Mivel az előző bejegyzésben Pollykának egy félig a vicces kategóriába tartozó napját egy nehéz napnak tituláltam, most igazán bajban vagyok, hogy a betegségben eltelt pár napját milyen helyénvaló jelzővel is illessem. Talán a szörnyű, félelemmel és kétségbeeséssel tarkított hangulatunk cseppet sem túlzás, és ezek csak a mi állapotunkat próbálják tükrözni, de azt hiszem szavakkal nem is tudom megfelelően kifejezni a saját érzéseinket sem, az meg hogy Ő min mehetett keresztül, abba így visszatekintve is beleszorul a szívem.

Az egész rémtörténet egy esti séta során kezdődött, amikor is Pollykám póráz nélkül szabadon garázdálkodhat az utcán, lévén szinte senki sincsen 23 óra után az utcán ilyen fagyos estéken. Ilyenkor szoktunk gyakorlatozni, szabadon mehet amerre csak akar (persze a járdán), de az utasításokra figyelnie kell. Például ha megjelenik az egyik barátja az út túloldalán akit szintén késő este hoznak le igen is meg kell állnia, hogy ne szaladjon keresztül az úttesten. Ez egy nagyon nehéz kutyát próbáló feladat, körülbelül 50-50%-ban sikerül vagy sem, úgyhogy nincs mese tavasszal irány a suli!

De ezen a baljós estén nem egy kis barátja keltette fel az érdeklődését, hanem egy döglött állat teteme ami a járdán hevert, egy FEJ NÉLKÜLI galamb személyében. Jóllehet a rosszullét jelei csak pár nap múlva jelentkeztek rajta de szent meggyőződésünk, hogy a betegségében ez a szárnyas volt a ludas!

Szólj hozzá!

Címkék: betegség december Polly

2012.11.29.
21:17

PollyPuppy

Egy nehéz nap..

Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát - tartja  a mondás. Hát ez a kutyusoknál valahogy úgy hangzana, hogy "ahogyan ébredek, olyan lesz a napom", vagy valami ilyesmi:)

Állatbarátként, ezen belül természetesen kutyaimádóként engem is lenyűgözött Cesar Millan tevékenysége, és egy időben nagy lelkesedéssel követtem a kutyanevelésről és rehabilitációról szóló sorozatának részeit. Ez még Polly érkezése előtt volt, de a mai napig tisztán emlékszem egy-két olyan örök érvényű megállapítására, javaslatára, amik a kutyusokkal való helyes bánásmódra utalnak, ezek által pedig az ő kiegyensúlyozott személyiségének kialakításához vezetnek.

Szólj hozzá!

Címkék: november kutyafekhely Polly

2012.11.03.
22:29

PollyPuppy

Bővülő Ruhatár!

Szépen lassan bővül Pollyka ruhatára, az új ruháiról most rakok fel ide is pár képet:)

Pár nappal ezelőtt észrevettem Pollykán a felnőtté válás újabb jelét, Macis kabát Polly1.pngmár olyan hosszúra nyúlt a farka, hogy a végén található fehér pamacs szépen hátrakunkorodik és így egy szabályos O betűt formáz! Nagyon komoly kis kinézete kezd lenni, és a viselkedése is sokkal határozottabb lett. Az utcán már szinte semmitől sem fél, csak néha paráztatja magát egy sohasem látott dologgal, mint például egy járókelőn lévő kalap, vagy a saját árnyéka:)

A lakásban lévő újdonságokat nagyon érdekesen kezeli. A Halloween napi kiegészítők rendesen felborzolták az idegeit, úgy mint a plafonról lelógó narancssárga színű lufi, amin fekete szellemek és egyéb kísérteties lények ékeskednek, és maga a töklámpás is jó párszor morgásra késztette. Hát én rengeteget nevettem rajta, ahogy időnként eszébe jutottak ezek dolgok, és mellé vagy aláállva haragudni kezdett rájuk, amit édes kis morgó hang kiadásával jelzett:)

Szólj hozzá!

Címkék: november kutyaruha kutyakabát Polly Kezeslábas

2012.10.05.
19:40

PollyPuppy

Polly a Felfedező.

Kiskutyám mindig is szeretett futkározni, és mivel nem csak látszólag hanem bizonyított módon kifogyhatatlan energiaforrással rendelkezik, ma elvittem magammal futni. Igazi felfedező lett belőle, és olyan boldogan szaladgált, először össze-vissza ahogyan szokott később normálisabban, hogy öröm volt nézni ahogy pattogott :) A tempó megtartása eleinte nehéz feladatnak bizonyult, de eleinte az is fura volt neki hogy most ilyen sokat és így szaladhat. Idáig nem nagyon volt szabadjára engedve, akkor is csak egy kertben garázdálkodhatott ami szintén csak egy nagy kennel neki, most viszont nem volt határ, futott amerre a szem ellát. És ameddig a póráz engedte (5m), mert még mindig olyan szeszélyes és szeleburdi, ezért nem engedhetem el. 

Polly a Felfedező.

Polly a felfedező.JPGÉn rendszeresen szoktam járni futni a szigetre, ez a legközelebbi zöld övezet, Pollyval is tettem ott egy-két próbát, de egyszerűen olyan sok ott az inger, hogy megbolondul teljesen. El akarja kapni a futókat, a bringásokat, a görkorizókat, a babakocsikat is megvizsgálná és szeretné nekifutásból rávetni magát az összes 5-6 év körüli vagy annál is kisebb gyerekre. Idővel biztosan tud majd alkalmazkodni ezekhez, vagy egyszerűen lenyugszik, esetleg megtanul rendesen viselkedni és minden körülmények között szót fogadni, de ez most a távoli jövőnek tűnik. Viszont addig is kell valami mozgás, és ma ez be is igazolódott, hogy nem elég neki a lakásban kőrözni, ennél több mozgást igényel. Kinéztem egy nagyon szuper nyugalmas helyet a futáshoz ami kevésbé népszerű, a múlt héten akadtam rá, és önző érdekből ezt nem is fogom leírni hogy hova vittem el. Maradjon csak így szépen, csendesen:)

Szólj hozzá!

Címkék: Szeptember Polly Október

2012.09.30.
19:27

PollyPuppy

Szörnyecske Mint Házörző.

A nyaralás alatt nem csak a szobatisztasághoz vezető úton tett Polly nagy lépéseket, a környezet hatására örző-védő tulajdonságai is előkerültek. Eleinte baromi vicces volt védelmezni és ugatni látni ezt a kis szörnyecskét mint egy igazi házőrzőt, de az első pár megnyilvánulása után inkább büszkeség töltött el:)

A házban ahol laktunk az emeleten is nyaralt egy másik kutyus, elsőként őt ugatta meg Polly, akinek (ezidáig) szinte a hangját sem lehetett hallani. Már ez is csoda számba ment, hogy valakire ugatott, de ő legalább kutya volt. Valószínűleg az ismeretlen új helyszín váltotta ki belőle ezeket a reakciókat, mert a következő áldozat egy családtagom volt, aki a folyosón lézengett. Még nem látta, csak hallotta hogy valaki motoszkál, és bőszen morogva odaszaladt mellém hogy bármi is legyen az ő megvéd engem:) Vagy lehet hogy nagyon félt, de ez mindegy:) Na ez szépen tetőződött az utcán is, ahol ugye minden kertes háznak a kertjében minimum egy kutya ugatott amikor elhaladtunk mellette, mondjuk ilyenkor inkább csak szaporázta a lépteit, hogy gyorsan messzebbre kerüljön a fenyegetőktől. Pár napos nyaralásunk alatt minden éjjel készenlétben, félálomban figyelte a zajokat, már ébren is volt és haptákba vágta magát ha valaki a folyosón keresztül a mosdóba ment, ezen kívül minden reggel az első ébredőket akik az ágyunk felé közeledtek megmorogta.

Szólj hozzá!

Címkék: Szeptember Polly Kezeslábas